Beşiktaş küme düşecek ben Avcı ile anlaşmak için bekleyeceğim, öyle mi?

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, divan kurulu toplantısında eski teknik direktör Abdullah Avcı ve Fikret Orman'a karşı sert ifadeler kullandı.

Beşiktaş küme düşecek ben Avcı ile anlaşmak için bekleyeceğim, öyle mi?

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, kulübün divan kurulu toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Çebi, kulüpten 20 milyon lira tazminat alan eski teknik direktör Abdullah Avcı'nın sözleşme feshine ilişkin kendilerine yönelik eleştirilere cevap verdi. Çebi, sözleşme feshi için yaptığı görüşmelerin detaylarını verdi. Çebi, Avcı'nın kendisiyle uzlaşmak ve görüşmekten ısrarla kaçtığını söyledi.

'Beşiktaş indirim isteyemez' maddesi konulmuş
Kusura bakma hocam bunları söyleyeceğim" diyerek, Avcı'ya seslenen Ahmet Nur Çebi, eski başkan Fikret Orman'ın sözleşmeye çıkış maddesi koymadığını, asıl bunun hesabının sorulması gerektiğinin altını çizdi. Çebi, Avcı ile yapılan protokole Beşiktaş'ın hiçbir şekilde hakkaniyet indirimi talep edemeyeceğine dair bir madde konulduğunu açıkladı.

"Beşiktaş için gerekirse hapis yatarım"
Eleştirilere yanıt vermek için kürsüye çıkan ve yaklaşık yarım saat konuşan Çebi, göreve geldikleri günden bu yana gerek yönetim olarak gerekse şahsen kulübü zor durumlardan çıkartmak için canla başla çalıştıklarını söyledi. Şahsi kefaletlerle kulübün borç yükünü yönettiğini anlatan Çebi, şöyle devam etti: "Kolumuz kırıldı, acıya sızıya rağmen yine Beşiktaş'a hizmet ettik. Sağlığımı, sıhhatimi ve hayatımı Beşiktaş için ortaya koydum, koymaya da devam edeceğim. Son 10 yıllık raporu genel kurulda paylaşacağız. Genel kurul ne isterse yapılır. Beşiktaş için gerekirse hapis yatarım. Ben bütün Beşiktaş taraftarlarına en geç iki gün içinde cevap veriyorum, çünkü bu benim vazifem. Beni ister sevsinler, ister sevmesinler."

"Eski sözleşmelerin maliyeti 20 milyon Euro"
Eski yönetimin yaptığı oyuncu sözleşmelerinin kendilerinin ellerini kollarını bağladığını belirten Çebi, "Tüzük yeni baştan yapacak. Bir kere yapalım, temiz yapalım istiyoruz. Biz 2 yıldır eski yönetim hakkında konuşmuyoruz. Yine birileri çıktı konuşuyor. Neden çıktılar bilmiyorum. Geçmiş yönetimlerden dolayı gönderemediğimiz oyuncular var. İsim vermek istemiyorum, bize maliyeti bonservisiyle birlikte 20 milyon Euro ediyor."

"Bütçe 65, limit 30 milyon Euro!"

Takım bütçesinin Türkiye Futbol Federasyonu tarafından izin verilen limitin iki katından fazla olduğunu anlatan Çebi, "Bütçeniz 65 milyon Euro, limitiniz 30 milyon Euro. Hala gönderemediğimiz futbolcularımız var. Adamın maliyeti 20 milyon Euro olmuş, 'Gideceğim.' diyor, son gün gitmiyor. Sen buradan 4 milyon Euro maaş alırken sana birisi 400 bin Euro veriyor. Önce bir utan" diye konuştu.

"Abdullah Avcı, 'Eski abiler karıştırıyor' dedi" 
Abdullah Avcı'nın başarısızlıktan ötürü takım içindeki eski futbolcuları suçladığını açıklayan Çebi, "Biz geldiğimizde Abdullah Avcı ile takımı 5-6 maç yukarı çektik. Sıkıntı maddiydi, biz o sıkıntıyı aştık ama sonrasında takım kötü gitmeye başladı. Hocaya sorunun ne olduğunu sordum. Hoca bana 'Burada eskiler var, burayı karıştırıyorlar' dedi. Kusura bakma Abdullah Hoca, ben bunları söylemek zorundayım çünkü benimle oturup uzlaşmadınız" dedi.


'Enerjim bitti ama siz beni gönderin' 

Alınan kötü sonuçlardan sonra Avcı'nın kendisine enerjisinin bittiğini ama yolları ayırmak için kulübün kendisini göndermesini istediğini anlatan Çebi, şöyle devam etti: "Hoca, 'Benim enerjim bitti' dedi. Ben de 'O zaman ayrılalım hocam' dedim. ‘Siz gönderin beni' dedi. 'Biz gönderelim!' Peki. 'Türkiye'nin en büyük hocalarından birisiyim. Kontratımda iş bulana kadar maaş alacağım yazıyor. Sonrasında zaten ben bunları almayacağım' dedi. Abdullah Avcı'yı defalarca aramama rağmen beni avukatına yönlendirdi. Ben kulüp başkanıyım ya! Sen benimle niye konuşmuyorsun? Benim hocam (Sergen Yalçın); sen 12 milyon alırken, sen gittiğin anda 2 milyona imza attı. Sonra da 6 milyona imza attı. İşte Beşiktaş'ın çocuğu! O gün, 1 milyon 800 bin Euro karşılığı sözleşme yapıyorsan, bugün o hoca 800 bin Euro'ya hocalık yapıyorsa bana neyin hesabını soruyorsun?"

"Uilenberg buni bir daha yaparsa çok sert olurum" 
Geçen sezon büyük zorluklar içinde şampiyon olduklarını ve camianın bunu hak ettiğini belirten Çebi, "Rabbim nasip etti, biz de bu yola vesile olduk. Biz bu sene de şampiyon olacağız arkadaşlar! Geçen sene söyledim, inanmadılar, bu sene de şampiyon olacağız, yine söylüyorum!" dedi. 
Merkez Hakem Kurulu (MHK) hakem eğitmeni Jaap Uilenberg'e bu arada sert tepki gösteren Çebi, "Uilenberg isimli bir danışman, Sergen Yalçın'ın saha kenarında el hareketleriyle mesaj vermeye çalıştığını söylemiş. Gitsin Almanya'da konuşsun bakayım böyle isim vererek! MHK'yi göreve çağırıyorum. Beşiktaş'ın hocasını gündeme getirerek eleştiri yapamazsın. Art niyet arıyorum. Bir daha böyle bir şey olursa, tepkimiz çok daha sert olacaktır"

"Yıldırım Demirören zararını bağışla kapatacak"
Fikret Orman dönemine dair raporun sürekli sorulmasına değinen Çebi, Orman ile birlikte çalıştığı dönemde, işin mali taraflarına karıştırılmadığını ima etti. Çebi, "Bana güvenmiyor musunuz? İçinde ben de varım, gerekiyorma ben de yanarım. Neyse çıkacak. Genel kurul kararın verecek. 'Sen de vardın' diyorsunuz da, bana stat yapılırken 'Ümrani'ye git takımı şampiyon yap' dendi. Takım şampiyon oldu 'Gel icra kurulu yap' dendi. Burdaydım da... " Eski başkan Yıldırım Demirören için de hesap sorulmasının bir dönem istendiğini anımsatan Çebi, "Demirören ile hesap görüyoruz. Beşiktaş'a verdiği zararların daha fazlasını bağış yapacak. Protokol yaptık, bunun da müjdesini vereyim. Sağ olsun, en azından bunu yaptı" diyerek, sözlerini tamamladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner74

banner75